sâmbătă, 20 aprilie 2013

"Prietenii mei sunt cei mai buni"


Miercuri, 17 aprilie, şi vineri, 19 aprilie, au avut loc două evenimente dedicate campaniei de susţinere a speranţei Alinei, de într-ajutorare pentru a permite deplasarea la clinica din Houston în vederea unui tratament experimental, un trial, cum se spune în America. Întocmai ca în parabola prietenului de la miezul nopţii*, îndrăzneala şi perseverenţa noastră au fost văzute şi simţite de către cei ce şi-au oferit sprijinul ca pe „expresia-limită a unei nevoi de soluţie.” (Andrei Pleşu, „Parabolele lui Iisus/ Adevărul ca poveste” – Humanitas 2012, cap. 7/ Despre îndrăzneală şi perseverenţă, pag. 169).



Artiştii care au răspuns apelului lansat cu atâta generozitate şi – gândindu-se la mama sa, răpusă de o boală asemănătoare – cu un amestec energizant de nostalgie şi speranţă de către prietenul nostru Teo Boar s-au adunat şi au adunat lume bună într-un loc cu rezonanţe de parabolă hristică: „Prietenii mei sunt cei mai buni!”. Patronul localului, de altfel, este un ardelean inimos care răscoleşte lumea bună a Bucureştilor de fiecare dată când un caz de extremă-urgenţă îi ajunge la cunoştinţă. Aşa cum a făcut şi pentru Alina.



De asemenea, la Arad, la iniţiativa lui Bogdan Costea, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, şi a lui Carmen Ispas artişti şi prieteni deosebiţi au umplut de emoţie şi de speranţă sala Studio a teatrului pentru un spectacol caritabil în premieră. Tot pentru Alina, care a şi intrat telefonic într-un dialog cu Bogdan Costea, mulţumindu-le cu lacrimi în ochi celor prezenţi şi visând că speranţa ei de azi poate deveni speranţa celor care sunt sau ajung în situaţia-limită în care se află ea.

Peste tot în jurul nostru s-a aprins flacăra speranţei, lumina rugăciunii şi toată lumea cea bună, care, ascunsă, nevăzută, smerită şi plină de iubire, ne-a dat o mare lecţie. De viaţă şi de mântuire.

Slavă Domnului!

* "Dacă unul dintre voi are un prieten şi se duce la el la miezul nopţii şi-i zice: "Prietene, împrumută-mi trei pâini,
6. căci a venit la mine de pe drum un prieten al meu şi n-am ce-i pune înainte";
7. şi dacă, dinăuntrul casei lui, prietenul acesta îi răspunde: "Nu mă tulbura; acum uşa este încuiată, copiii mei sunt cu mine în pat, nu pot să mă scol să-ţi dau pâini" -
8. vă spun: chiar dacă nu s-ar scula să i le dea, pentru că-i este prieten, totuşi, măcar pentru stăruinţa lui supărătoare, tot se va scula şi-i va da tot ce-i trebuie.
9. De aceea şi Eu vă spun: cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.
10. Fiindcă oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide.
11. Cine este tatăl acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său pâine, să-i dea o piatră? Ori, dacă cere un peşte, să-i dea un şarpe în loc de peşte?
12. Sau, dacă cere un ou, să-i dea un scorpion?
13. Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!" (Luca: 11, 5-13)

P.S. Cele două evenimente organizate de artişti au reuşit să strângă mai bine de 5000 USD şi încă vreo 200 de îngeri. Dumnezeu să îi binecuvânteze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu