miercuri, 10 aprilie 2013

Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou pentru Alina-Marinela




Intrarea în mănăstirea Sf. Efrem cel Nou din Nea Makri (Atica, Grecia), de pe Colina Neprihăniţilor.

"Sfinte Efrem, mare mucenice al lui Hristos, ascultă acum puţina noastră rugăciune pentru Alina-Marinela, cea încercată de boală. Venim la tine ca la un doctor ceresc, crezând că vei primi cererea noastră şi vei uşura suferinţele ei. Ai spus că ai leacuri pentru toate felurile de boli, şi pentru aceasta nădăjduim că iubirea ta de oameni nu s‑a împuţinat. 

Cine poate spune mulţimea minunilor tale? Cine ştie câţi suferinzi au aflat izbăvire prin rugăciunile tale?

Ajut‑o, Sfinte Efrem, ajut‑o!
Roagă‑te lui Hristos-Dumnezeu pentru Alina-Marinela şi, dacă îi este de folos, să fie tămăduită degrabă! Fă să se întâmple aceasta spre slava lui Dumnezeu! 


Iar dacă îi este mai de folos să ducă mai departe crucea bolii, ajut‑o să rabde fără să cârtească, ca să primească luminoasa cunună a răbdării.

Da, Sfinte Mucenice Efrem, tu ai răb­­dat suferinţe de nedescris, iar viaţa noas­tră este plină de desfătări. Dar, chiar dacă suntem păcătoşi şi întinaţi prin tot felul de patimi, îndrăznim a ne ruga ţie. 


Căci nu pentru noi ne rugăm ţie, sfinte, ci pentru Alina-Marinela, bolnava aceasta pe care suferinţele au îngenuncheat-o. Fii ei păzitor, povăţuitor, ocrotitor şi tămăduitor, ca să îţi mulţumească cu inimă smerită şi să Îl slăvească pe Dumnezeul care te‑a acoperit cu harul Său, arătându‑te mare făcător de minuni, în vecii vecilor.

Amin."



http://www.sfantulefremcelnou.ro/icoana-izvoratoare-de-mir/



Moaştele întregi ale Sf. Efrem cel Nou (14 septembrie 1384 - 5 mai 1426), descoperite pe 3 ianuarie 1950 de către monahia Macaria.

Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou (fostă Bunavestire a Maicii Domnului) din Grecia, de lângă Atena (Nea Makri - Atica)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu