duminică, 28 aprilie 2013

Am început tratamentul la Clinica Burzynski din Houston (Texas)



America. Totul e mare, enorm, aş zice disproporţionat. „Too big to fail”, spune titlul unui film recent. Prea mare ca să poată fi înţeles, aş zice iarăşi eu. Ca să cunoşti America cred că n-ai cum să scapi de acest too big, iar pentru noi încă de la plecare totul a fost prea mare, distanţa de parcurs de aproape 11000 de km, înălţimea la care am zburat, de aproape 11000 m, dar mai ales, din nefericire, povara pe care a trebuit să o suporte Alina. Povara unei călătorii prea mari. Provocarea n-a fost însă prea mare. A fost pe măsura îndrăznelii noastre, aşa că, Slavă Domnului!, până aici totul e în regulă.

Andi a trecut cu FB testul zborului intercontinental, de aproape 14 ore, bifând primele 24 de ore în care nu a pus capul pe pernă. A recuperat însă cu brio în Houston.



Alina a recuperat şi ea energia pierdută pe drum, astfel încât pe 25 şi 26 a putut petrece aproape toată ziua la clinică pentru consultaţii, teste, analize imagistice, discuţii şi, pentru că suntem în America, un fel de negocieri. Joi s-a întâlnit cu vreo trei oncologi, între care şi cu doctorul Stanislaw Burzynski, cu nişte pacieţi din California, din Ohio şi din Italia, cu consultantul financiar şi cu nutriţionistul, iar vineri a început tratamentul cu antineoplastoni, care va dura trei luni, dar, după ce marţi va veni rezultatul analizelor genetice pe blocul de parafină trimis de la Cluj la Caris Lab., în Phoenix, Arizona, va primi o schemă completă de tratament, care va include şi chimioterapie şi un tratament ţintit, de nouă generaţie. Tratamentul va fi ajustat pe parcurs, după ce va veni - peste vreo trei săptămâni - un alt rezultat, de la Boston, pe o probă recoltată vineri din fluidul pleural, pentru o nouă analiză genetică, de data asta una care urmăreşte mutaţiile survenite pe parcursul evoluţiei bolii. Atunci s-ar putea ca tratamentul ţintit să sufere modificări, dar asta vom afla acasă, deoarece vom pleca mai repede, pentru a putea face tratamentul cu chimioterapie în ţară. În America tratamentele cu chimioterapie sunt extrem de scumpe, depăşind suta de mii de dolari pe an pentru orice susbstanţă administrată. Având în vedere că Alina trebuie să ia vreo 3 şi că în Europa putem acoperi costurile prin asigurare, e de preferat să ne întoarcem cât mai repede pentru a completa tratamentul cu antineoplastoni cu chimioterapa prescrisă de oncologii de la clinica Burzynski.






În fine, cum spuneam, totul e mare aici, în Houston, în Texas, în America. De la infrastructură la camioane, de la clădiri la parcuri, de la parcări la maşini şi jeep-uri, de la stadioane la programul sau la traficul infernal pe care trebuie să îl suportăm zilnic, de la burţile şi hainele celor mai mulţi americani (cred că la capitolul ăsta femeile îi bat pe bărbaţi!) la costul analizelor de laborator sau la cel al tratamentelor medicale. Prea mare, mult prea mare ca să ne fi putut permite ceva fără ajutorul prietenilor şi al îngerilor care ne-au ajutat să ajungem aici, să nutrim speranţe pentru viitor, să luptăm pe mai departe pentru dragoste, pentru credinţă, pentru viaţă.




Vă mulţumim din suflet tuturor celor care ne-aţi sprijinit, cu donaţii, cu încurajări, cu informaţii şi, mai ales, cu rugăciuni, iar pentru că în Ortodoxie se intră în Săptămâna Mare daţi-ne voie să vă trecem pe toţi în rugăciunile noastre.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Dacian Ţolea - 27 aprilie 2013, din Houston (Texas), de acasă de la Lea şi Andrei Torok

11 comentarii:

  1. Felicitari, Dacian! Ma bucur din suflet ca ati reusit! Ii tin pumnii Alinei si sunt sigur ca se va face bine! Dumnezeu este peste tot, in noi si cu noi! Viata lunga si fericita impreuna!
    Dan UNCU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajută, Dane! Îţi mulţumim din suflet pentru mesaj, pentru încurajări, pentru gândul vostru bun! Aşa este, Dumnezeu este peste tot şi peste toate!

      Paşti fericite!

      Dacian

      Ștergere
  2. LUMINA SFINTELOR SARBATORI DE PASTI SA VA INVALUIE SI SA VA OCROTEASCA! Multa sanatate si incredere! PASTE FERICIT!

    Anda si Dan UNCU

    RăspundețiȘtergere
  3. Impresionante, suferinta si ambitia, la fel de mari, ale Alinei. As fi vrut sa aflu in ce stare se mai afla dupa administrarea primelor doze de antineoplastoni. Ceva nu imi este foarte clar : cand spune ca va face in Europa chimioterapia, din cauza preturilor mari din America, se refera la chimioterapie cu antineoplastoni, nu cu substantele clasice cu care se face chimioterapie in tara, nu ? Sau se merge in paralel, lucru pe care nu prea l-as intelege. Cu speranta in reusita Alinei, ii doresc multa sanatate si putere ! Sa o ajute Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună seara și "La mulți ani!",
    Mulțumim pentru comentariu, pentru preocupare, pentru urări! Alina este, începând cu luna august, într-o stare mult mai bună decât la începutul anului trecut și mai ales decât în primăvară când a fost vârful al crizei prin care am trecut. Când am fost și la Houston, de altfel.
    Deja la CT-ul din 22 iulie 2013 rezultatele au fost remarcabile, lucru apreciat cu surprindere și de către profesorul Christoph Zielinski, la Viena, la AKH. Multe leziuni și metastaze au dispărut, necrozate sau calcificate, în special la nivelul cerebelului și al ficatului. De asemenea, situația de la plămâni s-a îmbunătățit considerabil, iar lucrurile sunt acum chiar mai bune. Legat de tratament, prima dată trebuie specificat - și subliniat - că tratamentul cu anti-neoplatstoni nu este chimioterapie. În cazul Alinei, însă, dată fiind starea sa și nivelul la care a ajuns boala, echipa de la Clinica Burzsynski i-a recomandat să completeze tratamentul lor și cu o chimioterapie mai light, recomandată, de altfel, și la Viena. Unul e tratamentul cu anti-neoplastoni, alta chimioterapia, iar faptul că se merge în paralel nu este neobișnuit - Alina nu este singurul pacient care combină tratamentul cu anti-neoplastoni, PB, cum îi zic cei de la clinica Burzsynski, cu chimioterapie, în cazul Alinei, pastile de Xeloda. Până la ora aceasta tratamentul a fost deosebit de eficient, markerii scăzându-i foarte mult, la mai puțin de jumătate din ce avea în primăvară, iar metastazele, cum am mai spus, dând foarte mult înapoi. Nu mai vorbesc de starea ei generală, Alina având din nou o viață cât de cât normală, inclusiv în plan profesional, reluându-și munca la cabinetul din București. Iată de ce facem în continuare eforturi uriașe pentru a contiua tratamentul, măcar până la jumătatea acestui an, convinși că rolul anti-neoplastonilor a fost unul decisiv în ameliorarea stării sale de sănătate. Așa că mergem cu Dumnezeu înainte! :)
    An Nou binecuvântat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu sa o ajute sa invinga boala si sa priveasca in urma ca la un vis urat. Acum am inteles exact in ce consta tratamentul. Credeam, ca dupa o asa campanie impotriva citostaticelor, se renunta definitiv la ele. Si eu am trecut printr-o serie de 8 sedinte urmate de operatie si radioterapie. Acum sunt pe tratament hormonal cu tamoxifen, despre care exista multe discutii cu privire la efectele sale secundare. Oricum, fata de ceea ce a avut de suferit Alina, cazul meu mi se pare unul mult mai suportabil. Ne rugam la Dumnezeu sa ne dea putere sa ne refacem si sa nu mai fim gazdele unor asemenea maladii. Doamne ajuta !

      Ștergere
    2. Mulțumim din suflet. Doamne ajută! La fel vă dorim, să învingeți și să vă întăriți în credință! Multă sănătate, e bine că faceți tratament de inhibare hormonală. În cazul Alinei aici a fost problema, că la Cluj profesorul Ghilezan nu i-a recomandat un astfel de tratament, bazându-se pe analize greșite, cu triplu negativ la hormoni. Mai târziu, după ce răul s-a produs, atât la Viena, cât și la Houston, pe aceleași lame și pe același bloc de parafină s-a dovedit că analizele erau greșite, spunându-i-se cu regret că a pierdut trei ani de tratament. Acei trei ani de tratament corect, inclusiv cu inhibare hormonală, ar fi dus, cel mai probabil, la vindecare. Dar, asta este, mergem înainte cu Dumnezeu! :)

      Ștergere
  5. Buna ziua si multa sanatate,as dorii sa stiu cum este in continuare d-na Alina,daca a meritat acel tratament in Houston la Clinica Burzynski.Sa auzim de bine multa sanatate si Domnul sa va binecuvinteze

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Din moment ce nu ati mai raspuns.... cred ca s-a intamplat ce era mai rau... In numele tuturor celor care isi pun speranta citind acest articol, va rog, spuneti adevarul. Ce s-a intamplat cu Alina ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A murit in 2017, Dumnezeu s-o odihneasca. Tratamentul cu ANP a venit prea tarziu, e posibil ca mai vinovate de decesul ei sa fie tratamentele clasice ale industriei, chimio si radio, acestea distrug ireversibil organismul.

      Ștergere