luni, 17 august 2015

Dragi Prieteni, Dear All...

Dragi Prieteni, Dear All,

acum două săptămâni, exact la începerea postului Adormirii Maicii Domnului, am început o nouă campanie de strângere de fonduri pentru tratamentul Alinei. Un prieten ne-a recomandat platforma Indiegogo, în ideea că apelul nostru va avea expunere globală, cu precădere în țările dezvoltate, în Occident, unde se află și mulți români, între care și mulți prieteni și foști colegi. 

Din păcate, lucrurile stagnează îngrijorător, iar cauza s-ar putea să se afle în taxa/ fee impusă de cei de la Indiegogo. 7 sau 8% e enorm, iar când am pornit campania ni s-a spus că pentru life/ medical taxa e zero sau maximum 3%. Abia după ce am făcut public apelul și au intrat primii bani am aflat că taxa e progresivă, exact ca la alte proiecte, ca de pildă strângerea de bani pentru fondarea unei companii pentru susținerea unei idei inovative. Ori aceste lucruri nu suportă comparație. Avem prieteni care ne-au atras atenția asupra acestui aspect, spunându-ne că atunci când ajută în astfel de cazuri nu vor să dea bani și pentru altceva/ altcineva, cum ar fi o companie privată. Alții ne-au cerut conturile Alinei sau contul de paypal, spunând că vor să doneze direct. Aceștia au dorit, pesemne, să ne menajeze, să nu ne "supere" spunându-ne că nu am ales canalul potrivit.

Adevărul e că nici nu poate fi vorba de supărare. Pentru ce sunt prietenii și oamenii buni, dacă nu pentru a îți spune adevărul, pentru a te trage de mânecă? Până la ajutorul material, acesta este cel mai important și mai decisiv mod de a fi alături de cineva - Vă mulțumim din suflet!

Tratamentul este estrem de scump, chiar dacă a mai scăzut față de anul 2013, când îl luam din America cu 5000 USD lunar. Acum îl luăm direct de la producător, din Suedia, și împreună cu tratamentele adjuvante ajungem la 3000 USD lunar. Dar tot e enorm pentru noi, iar resursele noastre s-au împuținat drastic.

Alina e obligată să continue singurul tratament care a dat boala înapoi. Până acum, în toți anii din urmă, tratamentele cu citostatice și radioterapie nu au făcut decât să stopeze boala. Dacă din 2010 până în 2013 absolut nimic nu a îndepărtat cele 8 metastaze de pe suprafața cerebeloasă, tratamentul cu antineoplastoni, prescris de doctorul Burzsynski din Houston, a făcut să dispară absolut toate. Tratamentul are, însă, o eficiență mai mică în cazul metastazelor oasoase, care, după cum îi spunea dr. Burzsynski Alinei în luna mai a acestui an, trec cel mai greu. Iată de ce nu putem sta cu mâinile în sân.

Compensarea în România este exclusă, am încercat și am bătut la toate proțile, la ministrul sănătății, la șefii Agenției Naționale a Medicamntelor, peste tot. Maximum ce s-a putut a fost ca medicamentul să fie listat, dar fiind unul "orfan", cum se spune, iar Alina fiind "out of label", șansele sunt zero. Singura soluție este crowdfundingul sau sponsorizarea. Despre asigurări nu mai are sens să vorbim. Știm cu toții că în astfel de cazuri nu te mai asigură nimeni!

În această situație-limită, reluăm aici și pe Facebook campania din 2013, deoarece am înțeles și acceptat că este foarte greu ca oamenii să doneze pe Indiegogo. Păstrăm, totuși, și acel canal în caz că aveți prieteni, mai ales în America și în UE, care agrează platformele de acest gen. Vă rugăm să distribuiți cât mai mult apelurile Alinei, deoarece oamenii de acolo știu că aceste platforme sunt dedicate mai mult donațiilor mici, la 10 USD taxa fiind suportabilă, de doar 2 USD. La donații mari, însă, lucrurile se schimbă, pentru 500 USD fiind necesari încă 40, care se duc în conturile firmei respective.

Reluăm deci campania cu vechile conturi, așa cum am reluat mereu, an de an, speranța și lupta pentru supraviețuire!



Anul acesta Alina a umblat cu Andi s-i facă buletinul. A fost încântată și își dorește enorm să-l vadă luând examenul de capacitate de la anul, intrând la o școală bună și devenind mai târziu un frumos bacalaureat.

Visul ei este să-l ducă la altar, să-l vadă la casa lui, cu o familie frumoasă și puternică, așa cum ea avut parte, atât în copilărie, cât și acum, cu ajutorul lui Dumnezeu!

Iată, așadar, conturile:

Titular cont: Țolea Alina-Marinela
Banca Transilvania(Swift code: BTRLRO22XXX)EUR:RO81BTRL00204201936564XXRON:RO35BTRL00201201936564XXUSDRO54BTRLUSDCRT0093656401.

Toate conturile sunt, de altfel, pe coloana din dreapta, la vechiul lor loc, sub care se află butonul de PayPal. Contul Alinei de Paypal este dat de adresa ei de email: alina.tolea@gmail.com.

Mulțumindu-vă pentru înțelegere și pentru tot suportul oferit cu credință și generozitate, vă asigurăm de rugăciunile și gândurile noastre bune. Mergem înainte cu Dumnezeu!

God Bless You All!
Andy, Alina și Dacian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu